Bewegen op vakantie: 5 tips

Beweeg je liever even niet als je op vakantie bent? Dat is prima! Een vakantie is er om van te genieten, om te rusten en om net even die verandering van je routine te appreciëren. Schuldig hoef je je dus zeker niet te voelen als je het even wat rustiger aan doet. Wil je toch graag blijven bewegen op vakantie? Hier zijn 5 tips die je daarbij helpen!

1. Doe je workout ‘s morgens

Ga je op reis naar een bestemming waar de temperaturen flink kunnen oplopen? Probeer dan ‘s morgens, wanneer het nog fris is, je workout in te plannen. In de hitte of volle zon sporten, is geen goed idee. Zeker niet als je lichaam dit niet gewend is.

2. Smeer zonnecrème

Ga je bewegen in de zon? Vergeet geen zonnecrème te smeren! Een bezwete huid is nog gevoeliger voor zonnestralen. Tip: smeer niet te veel crème vlak boven je ogen. Als je gaat zweten kan dit voor irritatie zorgen aan je ogen.

3. Drink voldoende water

Op vakantie bewegen we (en zweten we) vaak meer dan we denken. Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft. Wie te weinig water drinkt, voelt zich vaak moe of futloos. Dus keep your energy up door regelmatig te drinken.

4. Wandel of fiets

Het is helemaal normaal dat je op vakantie niet hetzelfde beweegpatroon hebt als thuis. Door veel te wandelen of te fietsen, blijf je lekker in beweging en kom je vaak op plekken waar je anders niet zou komen. Twee vliegen in één klap dus!

5. Rust en geniet

Een vakantie is er om van te genieten. Dus zie dat je naast tijd voor beweging, ook zeker tijd maakt voor rust. Het is niet de bedoeling om schuldgevoelens te krijgen als je wat minder workouts doet op vakantie. Dat je beweegpatroon verandert, is volkomen normaal. Hou in het achterhoofd dat je op vakantie vaak meer beweegt dan je denkt, gewoon in een andere vorm dan je gewend bent.